Game on: Her er åtte spill-klassikere som får timene til å fly

Vil du bli millionær, knuse kompisen din i fotball eller løse en mystisk mordgåte?

Vi har laget en liste over nye og klassiske spill du kan kose deg med inne i høstmørket – enten du liker å spille alene eller sammen med venner og familie. 

 

FIFA

Trodde du at du måtte være fotball-entusiast for å ha det gøy med FIFA? Tro om igjen. FIFA er det største og mest populære fotballspillet på markedet, og kan like godt nytes av nybegynnere som vaskeekte FIFA-entusiaster. Spill online over nettet, eller inviter en kompis eller venninne til et skikkelig oppgjør.

Spillet kan spilles i ulike moduser, som for eksempel sesonger med lag, enkeltkamper eller seriespill. FIFA Ultimate Team, eller FUT som det gjerne kalles, er blitt den mest populære spillmodusen. Her samler du på «fotballkort» og kjøper spillere til ditt eget lag for opptjente eller ekte penger.

Telia_Company_104.png

GAME ON: Inviterer du kompisene på en runde FIFA går timene fort. Forbered deg på slitne hender og «firkantede» øyne.


I FIFA 21, som lanseres 06. oktober, kan du endelig spille flere sammen i FUT-modus, og styre laget sammen med kompiser online. FIFA kan spilles på PlayStation, Xbox, Nintendo Switch og PC, eller i iOS og Google Play.


Fortnite

I Fortnite er det om å gjøre å stå igjen som siste spiller. Kort fortalt starter du og 99 andre spillere inne i en flyvende buss, og kaster dere ut av bussen med såkalte «glidere» og deretter lander på en liten øy. Underveis blir dere tvunget til å gå nærmere hverandre, fordi spillområdet blir mindre etterhvert som tiden går.

fortnite-telia-600.jpg

LAST MAN STANDING: I Fortnite gjelder det å stå igjen som den siste av 100 spillere.

Spillet går helt til en person eller ett lag står igjen som overlevende etter at alle andre er eliminert. Du kan spille alene og mot alle i «solo» eller i par mot par i «duo», eller som et lag i «squad».

Fortnite er ukomplisert og enkelt å lære, og en actionfylt runde på Fortnite-øya trenger ikke nødvendigvis ta lang tid. Fortnite kan spilles gratis på PC og Mac, Xbox, Nintendo Switch og PlayStation, iOS og Google Play.


Stardew Valley

Har du en hemmelig drøm om å delta i «Farmen»? Da er Stardew Valley spillet for deg. Her blir du satt i skoene til en storbonde og flytter tilbake til din bestefars forlatte gårdsbruk i en idyllisk landsby. Dagene er fylt med praktiske gjøremål og hardt arbeid, som å høste avlinger på egen gård, skaffe utstyr og verktøy, eller bli kjent med lokalbefolkningen.

Spillet har en avslappende og stemningsfull atmosfære. Og selv om det ikke handler om konkurranse, gir spillet likevel rikelig med mestringsfølelse når du klarer å forvandle den slitne gården til en grønn oase.

Stardew Valley kan du spille på mobil i iOS og Google Play, eller på PC, PlayStation, Xbox og Nintendo Switch.

League of Legends

league-of-legends.jpg

LEAGUE OF LEGENDS: Finn din favoritt-karakter, og gjør deg klar for kamp.

Spillet League of Legends er en klassiker som har eksistert i over 10 år, men som fortsatt lever i beste velgående. Spillet er et såkalt MOBA-spill (Multiplayer Online Battle Arena), hvor to lag spiller mot hverandre online.

Hver kamp utspiller seg på en firkantet arena. Målet er å komme seg fra den ene enden av arenaen til den andre, og ødelegge motstanderens base. Alle spillere kan velge sin karakter, med ulike egenskaper, styrker og svakheter.

Spillet er lett å lære, men krever raske reaksjoner, taktikk og godt samarbeid for å vinne — er du ikke oppmerksom, er motstanderen der på et nanosekund. Vær forberedt på høy puls!

League of Legends spiller du på PC,Mac, iOS og Google Play.

GettyImages-1175468696.png

SPILLKVELD: Sku på konkurranseinstinktet, og inviter venner eller familien til en helaften med spill og moro.

Digitale brettspill

Mange av de folkekjære brettspillene har de senere årene kommet i digitale utgaver som man kan laste ned på pc, mobil eller nettbrett.

Kanskje ikke like koselig som å sitte i høstmørket rundt bordet på hytta — men svært praktisk dersom familien ikke kan samles som vanlig, eller hvis man har glemt igjen brettspillet hjemme. Eller ønsker man kanskje å utfordre nabohytta til kamp?


Monopol

Monopol-mobil.jpgKLASSIKER: Monopol er et spill vi aldri blir lei. Blir du den rikeste spilleren i kveld?

Familieklassikeren som finnes i de tusen hjem kan også spilles på mobil eller nettbrett. Spillet som handler om å kjøpe og selge gater, eiendommer, hus og hoteller er basert på en god porsjon flaks, men det er ikke dermed sagt at den som kjøper flest gater og eiendommer vinner.

Hus og hoteller kan begynne å brenne, og har man tatt for stor risiko kan man miste alt man har bygget opp.

Du velger selv om du vil spille mot en du kjenner eller mot spill-roboten. Er du klar til å bygge deg opp som eiendomsmogul?

Last ned Monopol i App Store eller i Google Play

 

Trivial Quiz Pursuit

Få spill har samlet norske familier i høytider og ferier som klassikeren Trivial Pursuit. Brettspillet er delt inn i de seks kategoriene geografi, historie, underholdning, kunst og kultur, natur og vitenskap og sport.

I motsetning til brettvarianten skal man her ikke samle kakestykker, men klare å svare riktig på seks kategorier og ett spesialspørsmål innen kortest mulig tid.

NB! Det finnes også en norsk versjon i Trivial Crack, men denne er noe mindre brukervennlig. Derfor anbefaler vi den engelske varianten (som også er oversatt til svensk).

Last ned Trivial Quiz Pursuit i App Store eller i Google Play


Cluedo

Er du klar for å løse en mordgåte? I klassikeren Cluedo skal spillerne finne ut hvem som har drept, hvor mordet har funnet sted og hvordan det skjedde. For å finne ut av det må spillerne stille smarte og strategiske spørsmål, lete etter spor og spille kortene sine lurt.

Her gjelder det å ha tålmodighet, men samtidig ikke vente så lenge med å avsløre ugjerningene at motspilleren går forbi deg. Kanskje en litt skummel, men spennende spill-aktivitet for en mørk høstkveld? Merk at det går an å variere mellom vanskelighetsgradene i app-en.

Last ned Cluedo i App Store eller i Google Play

 

Ticket to Ride

ticket-to-ride-app01.jpgTICKET TO RIDE: Fra Edinburghs bratte skrenter til solvarme brygger i Konstantinopel — gjør deg klar for togeventyr!

I dette kjente reisespillet reiser du jorda rundt på togtur, og det er opp til deg å koble sammen bevegelsene du gjør og byene du besøker slik at du kommer fortest mulig i mål.

I motsetning til noen av brettspillvariantene har den digitale versjonen av spillet med en større del av verden, og reisen går gjennom Europa til India og Kina.

Her gjelder det både å være slu og strategisk, og for å vinne kan man både blokkere motstanderens ruter og ta over toglinjer.

Last ned Ticket to Ride i App Store eller i Google Play

Var denne siden nyttig?