Infinity symbol

Telia støtter FNs globale mål

For snart ett år siden forpliktet 193 verdensledere seg til FNs Global Goals. I forbindelse med ettårsjubileet setter vi på nytt fokus på saken.

FNs 17 bærekraftsmål

Foto: FN-sambandet

For hvis målene skal nås, må alle vite om dem. Du kan ikke kjempe for dine rettigheter hvis du ikke vet hva dine rettigheter er. Du kan ikke overbevise verdens ledere om å gjøre det som må gjøres hvis du ikke vet hva det er du skal overbevise dem om å gjøre.

Hvis målene er kjent, vil de ikke bli glemt. Derfor sa vi i Telia ja til å bruke våre kanaler til å fremme kjennskap til FNs globale mål ved lanseringen i fjor. I år gjør vi det samme.

Hva kvinner virkelig vil ha

I løpet av året som er gått har det vært fokus på blant annet kvinner og deres rettigheter. Kvinner og jenter er uforholdsmessig berørt av fattigdom og ulikhet, og de er nøkkelen til å bygge robuste lokalsamfunn. Vi må bruke vår kollektive makt til å fortelle verdens ledere hva vi virkelig ønsker for jenter og kvinner.

I sommer ble en versjon av Spice Girls' verdenshit Wannabe sluppet, der videoen med hashtag #WhatIReallyReallyWant satt fokus på hva kvinner virkelig vil ha i dagens samfunn. Utdanning, lik lønn for likt arbeid og en slutt på barneekteskap er noen av eksemplene i videoen. 

Del en selfie med hashtaggen #WhatIreallyreallywant hvor du viser hva DU virkelig ønsker for jenter og kvinner. Video: YouTube, The Global Goals.

Del en selfie med hashtaggen #WhatIreallyreallywant hvor du viser hva DU virkelig ønsker for jenter og kvinner. Video: YouTube, The Global Goals

I september møtes verdens ledere på nytt i FN, så bruk din stemme til å lage litt støy og fortell dem hva de bør gjøre for å nå bærekraftsmålene. Les mer om målene og hvordan du kan gjøre dem kjent, for eksempel gjennom sosiale medier.

Global Citizen festival

Ettårsjubileet til FNs bærekraftsmål markeres blant annet med en ny stor konsert i Central Park i New York lørdag 24. september under Global Citizen Festival. Der opptrer blant annet Rihanna, Kendrick Lamar, Selena Gomez, Major Lazer og Metallica. Ved fjorårets konsert holdt vår egen statsminister Erna Solberg en appell fra scenen. 

Erna Solbergs appell ved fjorårets Global Citizen Festival. Video: YouTube, The Global Goals.

Hvordan bidrar Telia til å nå målene?

Å være på nett blir stadig viktigere. De som er online får tilgang til kunnskap, tjenester, markeder og underholdning. Men i et samfunn i rask endring er det noen som blir hengende etter, og å være analog i en stadig mer digital verden blir stadig vanskeligere, og det stenger deg ute fra mange deler av det moderne livet.

Når et samfunn ikke klarer å holde tritt med det digitale kan konkurranseevne, sysselsetting, miljø og mange andre viktige menneskelige verdier være i faresonen. Denne raske utviklingen skaper et skille mellom dem som rir den digitale bølgen og de som er igjen.

Telia ønsker å gjøre det enkelt for alle å komme seg på nett. Mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting, og derfor bygger vi 4G over hele landet slik at alle skal få mulighet til å ta del i det digitale samfunnet. Dette er virkelig kjernen i vår virksomhet og en del av vår hverdag.

Men vi ønsker å gjøre mer, og derfor fokuserer vi på noe vi kaller "All In". Dette er prosjekter og tiltak med sikte på å få ut det beste av den tilkoblede verden og invitere flere folk til å komme om bord. Les mer om de ulike prosjektene i Telia her.

Her i Norge har vi blant annet et samarbeid med No Isolation, en gründerbedrift som lager stedfortreder-roboter for langtidssyke barn og unge, som på grunn av sykdommen er avskåret fra den vanlige hverdagen. Barnet styrer roboten selv via mobiltelefonen, over 4G-nettet. Slik kan de delta i samtaler og aktiviteter, uten å være fysisk tilstede.

For å sørge for at denne muligheten blir tilgjengelig for flest mulig, har Telia også bestemt at penger fra mobilpantordningen skal gå til å finansiere roboter for familier som ikke har muligheten til å kjøpe disse selv. Midlene fra mobilpanten har allerede finansiert produksjonen av fem roboter.

Les mer om FNs bærekraftsmål


Dette er de nye bærekraftsmålene

The Global Goals

Last ned The Global Goals-appen for iOS eller Android