Infinity symbol

De nyeste dingsene fra Hong Kong

Det har igjen vært tilbehørsmesse i dingsemetropolen Hong Kong. Dette er nyhetene vi la mest merke til.

Tilbehørssjef i Telia, Vegar Sinding, foran en skjerm med Hong Kong Electronics Fair og diverse lys.

Tilbehørsjef Vegar Sinding på messe i Hong Kong. Flere tusen stander skulle sjekkes ut!

Hong Kong er dingsenes mekka. Hvert år blir neste års tek-dingser presentert i endeløse rekker på messene Hong Kong Electronics Fair og Global Sources Electronics. Etter timevis vandring blant tusenvis av stands har Telias egen tilbehørssjef plukket ut noen heite nyheter. Nyheter han mener vi i Norden vil se mer av neste år.

AR-pistol til mobilen

Voksne som ikke føler litt på barnet i seg, er ikke ordentlig voksne. Det mener vi da. I Hong Kong fikk vi teste et skikkelig AR-spill med pistol-konsoll!

Spillet fungerer slik at man fester mobilen på en lekepistol. Mobilen viser så kryp i dine omgivelser som må elimineres. Fyr løs!

Vegar fikk teste AR-gun på hotellrommet i Hong Kong, og kom ikke ut igjen før neste dag.

AR er i vinden om dagen. Nå samarbeider Snapchat med kunstneren Jeff Coons og lager filter med kunst som dukker opp på kjente plasser.

Ladekabler som skifter farge

Det florerer av kuriositeter på messen i Hong Kong. Blant annet kom vi over ladekabler som skifter farge når du tar på dem. Morsomt!

Her fikk Vegar en test av kabelen for å se hvordan den skiftet farge. Stilig!

Silikondeksler med ring

Mobilene våre blir større og større, og mange opplever at det kan være vanskelig å holde et godt grep rundt telefonen. Særlig når man skal ta selfie-bilder. I det siste har det kommet en del mobilutstyr som skal gjøre det enklere å holde godt rundt mobilen, for eksempel PopSockets. På messen i Hong Kong fant vi deksler med en kjekk ringholder til fingeren. Dekslet vil både beskytte mobilen og gjøre det enklere å holde den.

Baksiden av en mobil med en slags ring festet bakpå.

Deksler som gjør det enklere å håndtere størrelsen på mobilen. Foto: Telia

Sikkerhet rundt spedbarn

På en av messene fant vi et produkt som skal øke sikkerheten rundt spedbarn. Vi har tidligere sett flere wearables for eldre som kan varsle pårørende om for eksempel sykdom, fall eller som har geotagging. Nå finnes det også produkter for spedbarn. Produktet var nærmest en liten strømpe som man trer på barnet. Sokken overvåker vitale tegn som oksygennivå, hjerterytme og temperatur. Slike wearables eller smartklær for barn tror tilbehørsjefen at vi vil se mer av i fremtiden.

Plakat med Peacify-reklame

Foto: Telia

Sikkerhet i hjemmet

Smarte hjem blir smartere. Produktene som gjør hjemmet både smartere og sikrere trenger ikke være avanserte. Hva sier du til å ha en ringeklokke med video- eller fotokamera? Dingsene gjør det enkelt å se hvem som ringer på døra di før du åpner.

Photo Doorbell i esken.

Enkle dingser kan gjøre hjemmet smartere og sikrere ved bruk av teknologi. Foto: Telia

Julekule med musikk og lys

Messen i Hong Kong er også et dingseparadis for barn. Det er mye her som knøttene ville elsket. Hva med en julekule med bluetooth som både blinker og spiller musikk som styres fra mobilen? Om dette blir en hit eller ikke er opp til debatt, det skal i hvert fall ikke stå på produsentenes kreativitet der ute.

Barn vokser i dag opp med teknologi og konsumerer den på en helt egen måte. Her kan du lese tips til hvordan barn kan bruke mobilen så sikkert som mulig.

Hodetelefoner med lysende katteører

En trend blant barn og unge er å pynte seg med katteører. I Hong Kong fant vi hodetelefoner med nettopp lysende katteører. Vi tror en del barn i Norge hadde synes det vært stas med disse. Dessuten er det ikke dumt med hodetelefoner som lyser i mørketida.

Deksel for syns skyld

På messen i år hadde mange tatt ut kreativiteten sin på deksler. Det er ikke alle deksler som er laget for at mobilen skal være enklere å holde, noen deksler er bare laget for gøy. Barnslige, søte og overdrevne – akkurat slik du vil ha dem? Uansett kommer vi nok til å se enda flere slike neste år.

Julekule med lyd og musikk, hodetelefoner med lysende kattehører og deksler i alskens farger og fasonger .

Både julekule med lyd og musikk, hodetelefoner med lysende kattehører og deksler i alskens farger og fasonger er barnevennlige dingser. Foto: Telia

Sjekk ut Telias utvalg av tilbehør i våre butikker og på nettbutikken. Kanskje du finner noen av årets julegaver her?